Министерството на отбраната на Съединените щати (Пентагона) публикува най-новата си стратегия

...
Министерството на отбраната на Съединените щати (Пентагона) публикува най-новата си стратегия
Коментари Харесай

Пентагонът посочи Русия, Северна Корея и Иран като ядрена заплаха за САЩ

Министерството на защитата на Съединените щати (Пентагона) публикува най-новата си тактика за противопоставяне на оръжията за всеобщо заличаване.

Документът е първият от 2014 година насам, в който дефинира Северна Корея и Иран като " непрекъснати закани ", Русия като " съществена ", а Китай като " предизвикателство ", заключи АП.

 

" Настоящата тактика укрепва други насоки, предоставени в Прегледа на нуклеарната тактика, Прегледа на противоракетната защита и Прегледа на тактиката за биозащита, като обяснява ролята на механизма за нуклеарно въздържане в границите на цялостния метод на Министерството към интегрираното въздържане и спорове ", съобщи министърът на защитата Лойд Остин в стратегическия документ.

" Убеден съм, че Министерството има изобретателността и решителността, нужни за превъзмогване на актуалните и бъдещите закани ", уточни Лойд Остин.

 

Документът беше показан директно, откакто Северна Корея промени нуклеарната си политика, призовавайки за по-нататъшно развиване на нуклеарната си стратегия и превръщайки тази политика в част от конституцията на страната.

 

Русия, написа Министерството на защитата на Съединени американски щати, " уголемява и модернизира своя огромен и разнороден боеприпас от нестратегически нуклеарни оръжия ". Китай, се споделя в документа, " разшири и модернизира съвсем всички структури на Народноосвободителната войска на Китай (НОАК), обръщайки особено внимание на изравняването на военните преимущества на Съединени американски щати ".

 

Американското министерство на защитата счита, че Китай, " нападателно изпълняваща стратегия за разширение и рационализация на нуклеарните сили, вероятно възнамерява да разполага с минимум хиляда нуклеарни бойни глави до 2030 г.и 1 500 бойни глави до 2035 година ".

 

Освен това Китай е упрекнат, че " се занимава с проучвания и действия, които имат евентуално приложение с двойно предопределение ".

 

" Докато Китай и Русия съставляват главните провокации в региона на оръжията за всеобщо заличаване, Корейската народно-демократична република (КНДР), Ислямска република Иран и войнстващите екстремистки организации остават непрекъснати районни закани, с които също би трябвало да се борим ", отбелязва Пентагонът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР